4th International OTEC symposium toont de gereedheid van OTEC technologie en de versnelde industriële groei.

09 november 2016 door Ocean Energy

Dit jaar werd het Jaarlijkse Internationale Ocean Thermal Energy Conversion (OTEC) symposium gehouden op de Technische Universiteit Delft. Er kwamen meer dan 100 gasten samen uit 14 verschillende landen.

De Technische Universiteit Delft, Bluerise en de OTEC Foundation waren de trotse organisatoren van deze 4e editie. Nederland, dat algemeen wordt erkent als een wereldwijd centrum voor maritiem- en watermanagement gerelateerde technologie en industrie, zorgde voor de perfecte onmoetingsplaats. Voorgaande edities van het OTEC sysmposium werden gehouden in HawaiiKorea and Malaysia.

Het OTEC symposium bood twee dagen van interactieve sessies en een breed scala aan sprekers zoals belangrijke spelers in de OTEC industrie en  experts op de energiemarkt. Sprekers van NGO's en financiële experts vanuit de hele wereld. De locatie van de eerste dag was het Science Center van de TU Delft. Op deze dag lag de focus op technologieën en op lopende projecten. De tweede dag vond plaats als een officieel deelprogramma van de Offshore Energy Conference 2016 in de RAI Amsterdam. Hier lag de nadruk op de markt, op de certificering en de toekomst. Foto's van het symposium zijn te vinden op de facebookpagina van de OTEC foundation. De video-opnames komen binnenkort beschikbaar.

U kunt meer lezen op de OTEC News Website.